LutjePJG
Psychiatrisch-juridisch Gezelschap Groningen

Dinsdag 7 november, de 3e editie van het Forensisch Forum Groningen

Het Forensisch Forum Groningen is de dag waarop professionals uit diverse (keten)organisaties elkaar beter leren kennen met als doel de lokale en regionale samenwerking binnen de forensische sector te bevorderen.

Deze dag komt tot stand middels crowdfunding en wordt in gezamenlijkheid georganiseerd met de keten. Doordat alle deelnemende organisaties een financiële en inhoudelijke bijdrage leveren aan de totstandkoming van deze dag wordt het ook echt een dag van de forensische keten zelf.

Dit jaar is het thema ‘het hokjesdenken’. In deze tijd van retoriek en polarisatie viert het hokjesdenken, ofwel categoriseren, hoogtij. Het is links of rechts, het is rijk of arm, wij en zij. Een hokjesgeest zou gepaard gaan met een ongenuanceerd wereldbeeld. De neiging om mensen in te delen in een bepaalde categorie en generaliserend eigenschappen toe te bedelen aan alle leden van deze categorie. Als we de koppeling maken naar ons werkveld, de forensische keten. Hoe staat het daar met het hokjesdenken? Hoe staat het met onze eigen hokjesgeest? Is het in hokjesdenken per definitie negatief? Wat levert onze hokjesgeest ons op? Wat levert het hokjesdenken de forensische keten op? Wat levert het onze cliënten op? Vragen die voorbij kunnen komen op 7 november 2017.

Wat biedt het FFG dit jaar? Interessante sprekers, inhoudelijk boeiende workshops en genoeg tijd om te netwerken. Met dank aan de medeorganisatoren- is er sprake van een mooi en inhoudelijk sterk programma met o.a. sprekers als Martin Sitalsing (RvB Lentis, FPC Dr. S. van Mesdag) en Max Daniel (Hoofd Operatien Politie Noord-Nederland). En in de middag op diverse manieren aandacht voor het thema ‘het hokjesdenken’, o.a. een workshop gegeven door George Arakel (bekend van www.voorbeeld-allochtoon.nl) en Gijs Bijlstra, werkzaam aan de Radboud Universiteit.

De dag wordt begeleid en kundig aan elkaar gepraat door Cunera van Selm (RTV Noord).
Geïnteresseerden kunnen contact opnemen met FFG@vnn.nl t.a.v. Wietse Bouwsma.

Kosten 90 euro per kaart.

Volg het laatste nieuws op Twitter https://twitter.com/ForensischForum en wordt lid op LinkedIn van de groep Forensisch Forum Groningen.


Geplaatst op: do 21 september 2017 om 22:45u